Derks en de Vries

Psychologische veiligheid in teams

Incompany workshop

Hoe een veilig team tot betere prestaties komt

Psychologische veiligheid. Een hot item op de werkvloer. Je hoort steeds vaker dat het ontbreken van psychologische veiligheid op de werkvloer tot excessen leidt. Hoe voorkom je dit? Hoe herken je psychologische (on)veiligheid? En belangrijker nog: hoe kom je ervan af?

Je werkt in of met een team. Je voelt of hoort dat collega’s zich niet veilig genoeg voelen om zich uit te spreken of om vrij met elkaar van gedachten te wisselen. Zelf houd je ook liever je mond. Er wordt niet genoeg gebrainstormd, lastige vragen worden niet gesteld, fouten worden niet toegegeven.

Weerhoudt de angst om als betweterig, negatief, kritisch of juist dom te worden beschouwd je om je mond open te doen? Ben je bang om buiten de groep te vallen of vrees je zelfs voor je baan als je zegt wat je écht op je hart hebt?

Hoe zorg je ervoor dat je je wél veilig genoeg voelt? Om je uit te spreken, om vrij met collega’s van gedachten te wisselen? Om te brainstormen, je kritisch te uiten en fouten te maken? Wanneer voel je je gesteund door je team?

In deze workshop ontdek je hoe het is gesteld met de veiligheid in je team. En welke eerste stap(pen) je kunt zetten om samen met je collega’s een team te creëren waarin jullie je veilig voelen en beter functioneren.

Doelgroep
teams (inclusief teamleider)

Groepsgrootte
maximaal 15 personen

Waar
op locatie of extern

Wanneer
in overleg

Duur
een dagdeel (ochtend of middag)

Kosten
€ 750,–

Deze workshop is ook geschikt voor teamleiders uit één organisatie die samen willen nadenken over de psychologische veiligheid binnen hun organisatie.