Leiderschapscoaching

Derks & De Vries: de kracht van authentiek leiderschap

Als teamleider maak je het verschil in de organisatie. Je bent de verbindende schakel tussen het management en de werkvloer. Je vertaalt het beleid van de organisatie naar praktisch gedrag en resultaten. Er wordt van je verwacht dat je sterk in je schoenen staat en het overzicht houdt.

Derks & De Vries leiderschapscoaching

Leiderschap als basis voor een goed lopend team

Je bent aan deze rol begonnen met groot enthousiasme. Je merkt nu dat je steeds meer shit over je heen krijgt. Er wordt van alle kanten aan je getrokken. Het voelt alsof je het nooit goed kan doen. Je teamleden kloppen om de haverklap bij je aan voor hulp. Je bent continu brandjes aan het blussen. Aan focussen op de grote lijnen en langetermijndoelen kom je al helemaal niet toe.

Je vraagt je af of je nog wel op de goede plek zit, want het voelt alsof je de regie kwijt bent. Het lijkt wel of alles je overkomt. Hoe krijg je de touwtjes weer in handen?

Derks & De Vries

Wat is er aan de hand?

  • De organisatie vaart een nieuwe koers. Je werkt graag mee om lijnen uit te zetten en beleid te vertalen naar de werkvloer. Het ontbreekt je aan tijd, energie en inspiratie om hier vorm aan te geven.
  • Je houdt onvoldoende afstand tot de werkvloer. Je bent zo betrokken dat je te gemakkelijk meegaat in de vragen die spelen in het team. Je geeft je grenzen niet aan.
  • Jij en je team ervaren een hoge werkdruk met een hoog verzuim en verloop als gevolg. Je focust teveel op het oplossen van praktische problemen, zoals het rondkrijgen van de planning.
  • Je wil de teamprestaties verbeteren, maar je stuit op botsende karakters, verschillende behoeftes en ambities. Dit leidt regelmatig tot conflicten en een verstoorde communicatie.
  • Je hebt behoefte om te reflecteren op je eigen ontwikkeling. Je gunt jezelf geen tijd om na te denken over vragen als: waar ben ik goed in, waar sta ik voor als teamleider en wat zijn mijn ontwikkelpunten? Ook intervisie met collega’s komt niet van de grond.

Je vraagt je af of je nog wel op de goede plek zit. Je voelt je enorm gefrustreerd.

Wij snappen heel goed dat je dit zat bent. Het moet anders en het kan ook anders.

Wil jij ook de regie terug en vol energie werken aan al je taken? Moeiteloos leidinggeven aan een topteam?

Met onze leiderschapscoaching word jij de teamleider die weet wie hij is, waar hij naartoe werkt en die een inspiratie is voor zijn team.

Dat is precies waar Derks & De Vries bij helpt!

Derks & De Vries Leiderschapscoaching

We coachen jou en je collega-teamleiders.

Ieder neemt vanuit zijn eigen rol en met zijn eigen achtergrond deel aan het traject.

We werken binnen een drietal thema’s toe naar concrete resultaten.

1. Persoonlijk leiderschap

Leiderschap start met persoonlijk leiderschap. Lef hebben om te kijken naar wie je echt bent. Dat kan spannend zijn en misschien zelfs confronterend. Je ontdekt waar je voor staat en waar je naartoe werkt. Zowel individueel als met je team en de organisatie. Ook in crisissituaties. Dit vraagt om een open blik, het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en de bereidheid om te veranderen. Je weet wat de rol van teamleider van je vraagt en hoe je je hierin verder kunt ontwikkelen.

2. Teamontwikkeling

Teamontwikkeling start met het creëren van een veilige werksfeer. Het is de basis om als team te groeien en excellente resultaten te boeken. Je zorgt er als teamleider voor dat je teamleden zich vrij voelen om zich uit te spreken en ongevraagd nieuwe ideeën aan te dragen. Fouten maken mag. Die worden aangegrepen om het een volgende keer beter te doen. Je benut de kwaliteiten van je teamleden optimaal en stuurt op eigen regie en verantwoordelijkheid. Je herkent ongewenste teampatronen en doorbreekt deze samen met je team.

3. Organisatie

Als teamleider draag je de kernwaarden van de organisatie uit. Je hebt hierin een voorbeeldrol. Je vertaalt het beleid en de visie naar praktisch gedrag en resultaten op de werkvloer. Je werkt voortdurend aan kwaliteitsverbetering en zorgt voor continuïteit. Je bewaart de balans tussen de dagelijkse operatie en het werken aan de langetermijndoelen.

Aan het eind van het traject heb je je eigen wijze van leidinggeven gevonden die past bij de organisatie. Je bent trots op je team dat steeds beter functioneert en mooie resultaten boekt.