• Derks & De Vries

Teamcoaching

Derks & De Vries: met minder gedoe meer bereiken

Je team draait op het eerste gezicht goed. Toch weet je zeker dat het beter kan. Het rommelt, maar je kunt de vinger niet op de zere plek leggen. Het kan ook zijn dat de pleuris al is uitgebroken. En dan is pijnlijk duidelijk dat het echt anders moet. Wij herkennen dit. Gedoe in teams. Teams waar veel meer kwaliteit in zit dan eruit komt. We hebben hier dagelijks mee te maken.

Wat is er aan de hand?

  • Teamleden nemen niet de tijd om elkaar te leren kennen. Zij weten niet van elkaar wat zij aan kwaliteiten in huis hebben. En wat de ander nodig heeft om fijn te kunnen werken.
  • Teamleden stellen geen grenzen en maken geen keuzes. Zij hollen maar door. Zij blussen brandjes maar pakken het echte probleem niet aan.
  • Teamleden mopperen en klagen. Zij praten over elkaar in plaats van met elkaar. Zij spreken zich niet uit naar de persoon waar het om draait.
  • Het team hangt als los zand aan elkaar. De leden voelen zich niet samen verantwoordelijk voor hetzelfde doel. En wat is dat doel eigenlijk?

Het gevolg: een torenhoge werkdruk, uitblijvende resultaten, ziekteverzuim en verloop dat de pan uitrijst. Iedereen focust zich op zijn eigen taken. Van samenwerking als team is geen sprake meer.

Een sfeer van veiligheid en vertrouwen is ver te zoeken.

Wij snappen heel goed dat je dit anders wil. Dat moet ook en dat kan ook.

Wil jij ook met minder gedoe meer bereiken? Deel uitmaken van een topteam?

Met onze coaching werken jullie toe naar een team dat staat als een huis.

Dat is precies waar Derks & De Vries bij helpt!

We coachen het hele team, zowel de teamleden als de teamleider. Ieder neemt vanuit zijn eigen rol deel aan het traject.

We observeren en geven terug wat we zien in de communicatie en samenwerking. We houden jou en je team een spiegel voor.

Aan het eind van het traject:

  • hebben jullie inzicht in jullie eigen gedrag en het effect daarvan op het team. Dat kan spannend zijn en misschien zelfs confronterend.
  • zijn jullie je bewust van de (ongeschreven) regels en teampatronen die het gewenste teamresultaat in de weg staan. We helpen jullie de ongewenste patronen te doorbreken en te zoeken naar alternatieven.
  • weten jullie hoe waardevol het is om met elkaar in gesprek te gaan. Elkaar beter te leren kennen. Te weten waar de ander goed in is en wat hij nodig heeft.
  • hebben jullie helder waar jullie als team naartoe werken. Daar gaan jullie voor. Jullie weten wat jullie hiervoor moeten doen. Daar zijn duidelijke afspraken over.
  • hebben jullie een positieve werksfeer gecreëerd waarin jullie je veilig en vertrouwd genoeg voelen om je uit te spreken. En waarin jullie zelf problemen aanpakken en oplossen.

Zo ontstaat een geolied team. Teamleden hebben aan een half woord genoeg en boeken mooie resultaten.